Fjordkraft – strøm til Norge

Fjordkraft er en av de største leverandørene av ren og bærekraftig energi i Norge. Fra sin hovedbase i Bergen styrer selskapet levering, innkjøp og salg av strøm til private- og offentlige bedrifter, samt privatpersoner og kommuner. Fjordkraft er mer enn bare billige strømpriser. Selskapet har også en fot innenfor mobilabonnement-bransjen, solceller, hjemmeladning av elbil og annet innenfor energisektoren.

Fjordkraft er et selskap som er satt sammen av Fjordkraft AS og TrøndelagKraft AS. Sistnevnte er hovedleverandøren i Trøndelag, og tilbyr levering av strøm innenfor hele fylket enten det er til privatperson eller bedrift. Selskapet har per nå 12 kraftverk de henter strøm fra. Størst er Nea kraftverk som leverer 675 GWh i årsproduksjon.

Historie

Fjordkraft ble stiftet i 1. april 2001 og har nå bygd seg opp til en omsetning på ca. 4,4 mrd kroner (2017). Denne opprettelsen var en fusjon mellom BKK Kraftsalg AS og Skagerak Energi AS. Konsernet består nå av over 200 ansatte, som alle jobber mot å forbedre levering av strøm og mobildekning i Norge.

21. mars 2018 var datoen Fjordkraft ble lagt ut som børsnotert, til en sum på 3,2 mrd kroner. Datterselskapet TrøndelagKraft AS eies 100 % av Fjordkraft AS. Fjordkraft begynte i 2017 å utvide horisontene sine utenfor levering av kraft, og i andre kvartal lanserte de nyheten om at de har startet å levere mobilabonnement.

Grønn energi

Som en av de største aktørene innenfor levering av energi i Norge, har Fjordkraft et ansvar for å holde en grønn profil. Løsningen for konsernet ble å lansere Kilimanjaro, en klimanøytral verdikjede. Dette klimatiltaket følger FNs definisjoner og er en tre-stegs-metode for klimanøytralitet og er Fjordkrafts krav til leverandørene, og igjen deres leverandører, om at de må være klimanøytrale.

I korte trekk har klimatiltaket Kilimanjaro fra Fjordkraft tre hovedpoeng for å sikre en mer bærekraftig levering av energi. Alle selskapene som er knyttet til Fjordkraft sin verdikjede, må utarbeide et klimaregnskap for sine utslipp av klimagasser, jobbe mot en redusering av utslippene så mye som mulig, og kompensere for rest utslippene ved for eksempel kjøp av klimakvoter.

Levering av strøm

Fjordkraft som et konsern er kun en mellommann mellom deg og strømkilden. Konsernet henter kun inn strøm fra diverse kraftverk, og produserer ingenting selv. Strømmen du kjøper via Fjordkraft leveres av Statkraft, et selskap med kraftverk i flere land i Europa og resten av verden. Stakraft sine kraftverk består av vannkraft, vindkraft, fjernvarme, gasskraft og solkraft.

Norge er et rikt land med mange ressurser til å produsere ren, grønn og bærekraftig energi. Fjordkraft gir deg faktisk muligheten til å benytte deg av dette, og du kan stemme med pengene dine og kjøpe 100 % fornybar energi gjennom Fjordkraft. I Norge er det hovedsakelig vannkraft og vindkraft på land som forsyner både deg og Fjordkraft med energi.

Teknologi for fremtiden

Fjordkraft leverer ikke kun strøm, de jobber også for teknologi for fremtiden. De lar deg blant annet produsere din egen strøm med solcellepanel. Panelene plasseres på taket der de får mest sollys, og skulle du produsere for mye kan du faktisk selge strømmen din videre. Eller så kan du kombinere solcellene med hjemmeladning til elbil.

Kundeservice

Kundeservice på Fjordkraft jobber med en rekke ulike formål, og kan kontaktes i åpningstidene på telefon eller på e-post. Dette gir også tilgang til en rekke svar på spørsmål vi ikke svarte på her. Blant annet informasjon om installasjon av hjemmeladere, pris på strøm, strøm garanti, info om strømmålere, strøm og nettleie, elsertifikat og leveringsplikt.

Written by 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *